Sidor

onsdag 28 oktober 2015

Mentalsjukhuset

I denna lek väljer man ut 2-3 frivilliga, beroende på hur mycket tid man vill att leken skall ta. De frivilliga skall avlägsna sej från rummet, så att de inte hör resten av gruppen. De andra är patienter på ett mentalsjukhus, medan de frivilliga är psykologer, som en och en får komma in för att utreda vad gruppens problem är. Psykologen börjar från någon, och frågar frågor ( helst sådana man inte kan svara ja eller nej på), och går sedan vidare till personen breved, och frågar en ny fråga. Psykologen fortsätter varvet runt ( vid behov 2 varv), och frågar frågor. När psykologen tror hen vet svaret för hen säga ut det åt gruppen. Psykologen har 3 försök. Hela gruppen har samma problem. Problemet är att alla svarar på den föregående frågan;
Vad är din favoritmat - Grön ( första svarar bara något random)
Vad är det för dag i dag - Makaronilåda
Vad är klockan - onsdag
Vad heter du - 21.00
Var är vi - Heidi
etc.

I denna lek får alla go crazy ( lekledaren ser till att det inte går för villt till), eftersom man är på mentalsjukhus. T.ex. kan deltagarna sitta och gunga fram och tillbaka, skratta hysteriskt, gömma sej under bordet, leka med en strumpa, stirra på grannen etc. Detta är något ledarna måste börja med så de andra förstår att man får härja lite.

Att tänka på: Inte välja ut sådana frivilliga som inte vill stå i rampljuset. Med vissa grupper kan denna lek spåra ut, då man i princip ger lov åt gruppen att härja runt. Därför är det viktigt att lekledaren ser till att ingenting farligt händer, och att det inte blir för galet. Beroende på gruppen, kan det vara helt okej att leken spårar ut och alla leker att de är galna.

Material: Ingenting extra

Förberedelser: Ingenting extra behövs, lekledaren måste lära sej leken i förväg

Inga kommentarer: