Sidor

torsdag 9 april 2015

Äppel, ämbare, mjöl

Material: Hink med vatten, ett äpple och mjölbalja, samt en godis eller liknand, en sådan uppsättning skall finnas per lag, om detta görs som stafett.

Förberedelse: Fyll en hink med så pass mycket vatten att ett äpple kan flyta och knappt nudda hinkens botten. Ställ hinken längst bort på en förbestämd bana. Ställ mjölbaljan brevid där en eller flera godisar är gömda. Du kan älja att sätta in en godis per lagmedlem direkt eller tillägga en i taget, beroende på dina behov och önskad svårighetsgrad.

Låt en ur varje lag springa fram till var sin balja med vatten. Väl framme, så ska de sätta sig ned vid hinken, med händerna på ryggen, doppa ansiktet i vattnet och ta en tugga av äpplet. När hen fått en bit av äpplet får man förflytta sig till mjölhinken. Där skall man endast med sin mun försöka hitta godisen. De snabbaste laget där alla lagmedlemmar har genomfört uppgiften har vunnit

Lekvariation: du kan välja att endast ha äppelhinken med i stafetten så att målet med stafetten är att äta upp äpplet, tugga för tugga.

Inga kommentarer: