Sidor

torsdag 10 juli 2014

Riva papper

Före leken märker man ut två linjer på golvet t.ex. med målartejp. Linjerna är i var dera ända av salen man leker i. Så den första linjen är där man startar och den andra där man eventuellt "vänder" tillbaka.
Alla lag ges ett vanligt papper i storlek A4. Meningen är att man skall riva pappret så att man får en så lång papperskedja som möjligt. Kedjan måste vara ihop, om pappret går av väljer man en hel papperskedja som man tävlar med.

Alla i laget får t.ex. 20 sekunder på sig att riva pappret. Den första i laget river i 20 sekunder, sedan stoppar man och ger pappret vidare till nästa. Det är bra att alla stoppar helt och hållet och den som är näst i turen får inte börja riva före lekledaren ger lov. Så fortsätter man tills alla har fått riva sina 20 sekunder.

Efter detta väljer alla lagen en medlem som lägger ut deras papperskedja på golvet. Man fäster ena ändan av pappret på startlinjen med målartejp. Denna medlem drar ut papperskedjan så långt det går. Om laget kommer till andra ändan av salen, fäster man papperskedjan med målartejp på andra linjen och börjar dra papperskedjan tillbaka mot startlinjen. Man fortsätter tills hela pappersremsan är utlagd på golvet och så fäster man ändan med målartejp på golvet. OBS! Här gäller även regeln om att papperskedjan inte får gå av!!!

Laget som kommit längst med sin papperskedja vinner!

Att tänka på: Kom ihåg att 'kompensera' om lagen är av olika storlek.


Inga kommentarer: