Sidor

söndag 13 juli 2014

Hutututu

Du behöver ett liknande om råde som i lagbrännboll, altså två lika stora rektangler fast i varandra. Man delar in gruppen i två lag. Det ena laget står på ena planhalvan, den andra på andra halvan.

Lag ett börjar. En person av lag ett skall ta så mycket luft i sina lungor som möjligt och säga högt Hutututu. Denna person skall springa till andra lagets planhalva och försöka röra så många av det andra laget som möjligt. Under tiden denna person är på andra lagets  planhalva skall hen helatiden säga hututututututu osv. Man får inte dra andan på nytt! Det räknas som att man slutat säga hutututu. Om personen slutar säga hutututu när den är inne på andra lagets planhalva hamnar hen till det laget. Om personen lyckas ta sig till sin egen planhalva så skall alla de som hen har hunnit röra från det andra laget komma till hens lag. Det andra laget får försöka förhindra springaren från att returnera till sin egen planhalva. Man får vara i vägen, hålla i lätt eller krama. Man får inte använda våld så att den andra blir skadad.

Man har bara en chans på sig, när man en gång har gått över linjen till andra lagets sida och kommit tillbaka har turen för det laget gått. Efter att den första springaren antingen lyckats få personer till sitt lag, inte fått någon men kommit tillbaka eller hamnat till andra laget skall lag två göra samma sak, altså skicka en till andra lagets planhalva. Såhär fortsätter man tills alla personer är på ett lag eller man inte orkar leka mer (:

Att tänka på: Detta är en lek där folk kan skada sig om deltagarna inte förstår hur man får stoppa den andra. För att undvika skador, tänk noga om gruppen klarar av att följa reglerna om att inte använda våld!

Inga kommentarer: