Sidor

torsdag 10 juli 2014

Gambia

Rolig lek där man hamnar i knasiga ställningar!


Leken börjar med att alla ställer sig i en ring och tar varandra i hand. Lekledaren börjar och skickar en "puls" med att flytta sin fot så att den rör någon dera fot på personen till vänster. Den fot som blivit rörd är den som skickar pulsen vidare med att röra foten på nästa person till vänster. Så fortsätter man till nästa osv.

Bara den foten som blir rörd får flyttas då det är ens tur. Annars får man inte flytta på fötterna. Man får inte heller släppa taget om händerna. Man faller ut då man ramlar/ måste flytta på foten/fötterna då det inte är ens tur. Om någon faller ut måste man ta i hand med följande person. Ibland kan det bli allt för stora mellanrum mellan deltagarna och då kan lekledaren bestämma att alla måste ta ett hopp mot mitten.

Att tänka på: Om gruppen är stor lönar det sig att antingen dela gruppen i mindre ringar OCH/ELLER skicka flera pulser, för att undvika för långa väntetider mellan pulserna. Man kan bestämma att man alltid måste röra t.ex. vänstra foten på den nästa, för att försvåra leken.

Inga kommentarer: