Sidor

lördag 12 juli 2014

Araberna

Detta är en sketch som kan byggas upp under lägrets gång eller under sista kvällens kvällsprogram. Araberna besöker gruppen minst 3 gånger, men flera gånger brukar bli bättre.

Du behöver; minst tre par av olika storleks kärl, vatten, godis med papper.

Det som händer: Två ledare kommer in utklädda till araber. De gör ett "aum"-ljud och repeterar det i jämn takt under hela "uppträdandet". Aum- Aum- Aum osv. En av dem har ett kärl med vatten och den andra ett tomt kärl. När de har kommit fram till den plats man valt till scen skall de buga mot varandra, sedan mot publiken, sedan rumporna mot varandra, sedan med rumporna mot publiken och sedan ännu en gång mot varandra. Sedan häller den ena vattnet till den andra och så tillbaka med vattnet till den som hade det ursprungligen. så går man ut och gör aum- ljud igen.
För varje gång araberna kommer skall kärlet bli större, men samma procedur repeteras. Araberna behöver inte vara samma personer varje gång, här har många ledare chans att delta!

Man skall inte förklara någonting. Man kan komma in på mest underliga stunder, till exempel mitt under maten eller till stranden eller vart som helst. Under sista kvällen kommer araberna in med det största kärlet och på bottnet av båda kärlen finns godis. Man repeterar samma procedur, men efter att man sista gången bugat mot varandra kastar man godiset på publiken. Minerna är "priceless"!
Att tänka på: Under de sista araberna var försiktig att innehållet inte syns då du går in i utrymmet. Karamellerna man kastar måste ha papper på sig och det lönar sig ta något som är lite mjukare t.ex. Dumle, dels för att det tar mindre ont att få det på sig och för att det inte går i bitar som t.ex. Marianne godis.
Exempel på vad man kan använda för kärl. Det viktigast är att man har två likadana kärl och att kärlen blir större för varje gång araberna kommer på besök.

Inga kommentarer: