Sidor

måndag 23 juni 2014

Lagbrännboll

Gruppen delas in i två lag. Ett spelplan definieras där båda lagen har sina egna områden mot varandra. En från varje lag är "kung" som ställer sig utanför spelplanen bakom motståndarens plan. Iden är att bränna personerna på det andra laget. Man bränner en person om man träffad denna med en boll, huvudet räknas inte. Den som tar lyra bränner kastaren. Den första som blir bränd byter plats med kungen på andra sidan, därefter kommer de brända också till andra sidan. De som är på motståndarens baksida kan också bränna. Olika varianter finns där de brända endast får röra sig bakom spelplanen men inte på sidorna, i andra varianter får man röra sig var som hellst. Den sista personen på spelplanen från ett lag får springa med bollen. Det laget som har först brännt motståndarens alla deltagare har vunnit.

Leken kan vara en del av lägerolympiaden och då kan den spelas i smågrupperna som en cup. Ett färdigt spelchema kan hittar under materialfliken.

Att tänka på: Många känner till leken, därför är det viktigt att definiera alla regler noga för spelarna och vara ense om vilken variant som just då är i fråga för att undvika oklarheter.

Inga kommentarer: