Sidor

onsdag 28 maj 2014

Rita på rygg

Dela in deltagarna i sina olympiadlag och låt dem sitta på golvet i köer. Ge papper och penna åt personen längst fram i varje lag. Be den första personen skriva lagnamnet på pappret samt att dela in pappret t.ex. i 4 lika stora rutor både på fram och baksidan och numrera rutorna. Nu kan leken börja. Alla lagmedlemmar förutom den första och sista skall ha ögonen stängda. Du skall visa en enkel bild  (se nedan) åt sista personen i kön som sedan ska rita bilden på nästa persons rygg. Man får rita bilden endast en gång och ingen får tala under tiden som det ritas. Leken fungerar lika som trasiga telefonen. När den sista personen får bilden ritad på sin rygg skall denna rita bilden på pappret i rätt ruta. Därefter förflyttar sig den första personen till sist och proceduren repeteras. Lekledaren kan välja hur många bilder som visas men hellst ska alla deltagare i lagen få uppleva alla positionerna i ledet.

Att tänka på: Det är kul för deltagarna få veta vilken bild som har ritats på varje omgång.

Förberedelse:
 Rita figurerna på korten.

Material:
Kort med bilder
Papper och penna för varje lag


Jag har gjort kort för denna lek som jag förvarar i min lägerpärm. Varje kort är numerad 1-8 och har en bild på båda sidorna, dvs. kort 1 har två nr1 bilder. Bilderna/figurerna på korten går från enklare till svårare.


Bilderna är ritade på färdiga kort som kan hittas i kortmaterialet på lägret. Kunde vara en bra ide att göra liknande för sig djälv om man vet att man ska vara mycket på läger.

Inga kommentarer: