Sidor

söndag 18 maj 2014

Fruktkompott med alla dess varianter

Fruktkompott är en lek som de flesta tycker om. Leken är dessutom bra pga att man kan dra den fler gånger under ett läger, varje gång som en lite annorlunda variant.

Leken börjar med att alla sitter i en ring på stolar förutom lekledaren som står i mitten. Alla utdelas ett nummer mellan 1-5 (beroende på gruppens storlek) och varje nummer representeras av en frukt exempelvis såhär:

1 = Ananas
2 =  Äppel
3 = Mango
4 = Kivi
5 = Banan

När alla har blivit tilldelade sin frukt så kan leken börja. Lekens ide är att den som sitter i mitten vill ha en stol att sitta på. För att få en, skall denna säga en eller flera av frukterna. Då ex. Banan sägs, ska alla osm är bananer (nr 5) stiga upp och så snabbt som möjligt byta plats med varandra. Under denna tid ska den som stått i mitten hitta en plats åt sig. I nästa runda blir igen någon i mitten. Om man vill att alla ska byta platser sinsemellan så ska man utropa FRUKTKOMPOTT!
Det är viktigt även att förklara att man inte får byta till stolen brevid.

Alternativ: Fruktkompott med grädde (Vanlig fruktkompott fast ALLTID då det finns en ledig stol på ens vänstra sida så skall man flytta sig till den. På detta sätt bildas en kedjereaktion som gör att de som är i mitten har svårare att hitta en plats åt sig)

Teman: Oscargala (Kändisnamn & Oscargala)
Trafikstockning (Bilmärken & Trafikstockning)
Asterix och Obelix (Figurer från serien & Romarna kommer)
Ledarkompott (Ledarnas namn & Ledarkompott)
Sommarkompott ( Sommarsaker & Sommar )
Vinterkompott ( Vintersaker & Vinter/snöstorm etc..)
Bibelkompott
Skribakompott

Att tänka på: Leken kan bli våldsam och då borde den avbrytas

Liknande lek: Ålderdomshemmet brinner




Inga kommentarer: