Sidor

söndag 18 maj 2014

Anna appelsin

Anna appelsin är den traditionella namnleken. I denna lek ska alla ställa sig i en cirkel och lekledaren börjar med att presentera sig själv och säga en sak som börjar på samma bokstav som dennes namn, ex. Ella elefant. Efter detta ska personen på lekledarens vänstra sida säga först lekledarens namn och saken och sedan säga sitt egna namn och en sak på det egna namnets begunnelsebokstav ex. Kristoffer krita. Den tredje personen säger Ella elefant, Kristoffer krita och sitt egna namn och en sak på samma bokstav som namnet börjar på. På detta sätt fortsätter leken tills alla i cirkeln har fått presentera sig. Önskvärt vore att lekledaren skulle "offra sig" och köra ritiramsan sist av alla.

Alternativ: Man kan även leka Anna appelsin, utan appelsin. Då rabblar man istället bara upp namnen på de föregående och säger sedan sitt eget.

Att tänka på: Leken tar mycket länge om man har en stor grupp. Det kan vara bra att hjälpa till personer som inte minns namnen så bra, men det är också bra att inte hjälpa för tidigt, annars lär man sig inte själv namnen.

Inga kommentarer: